Srdíčky uděláte na Valentýna (i jindy) velkou radost - low carb dezert jako dárek...Do formy 20x20 + vykrajovátko ve tvaru srdce - vyšlo mi 6 ks
Něco na mlsání ???? #veseleavokado
- 1h
- 6 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
50 g |
50 g |
70 g |
70 g |
40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
2 ml |
2 ml |
Krém | |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Bílá čokoláda | |
40 ml |
40 ml |
30 g |
30 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
12 kusů |
12 kusů |
18 hrstí |
18 hrstí |
6 lístků |
6 lístků |
Postup přípravy
-
Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu, kterou vymažeme a vysypeme.
-
Mleté mandle s odtučněnou mandlovou moukou prosejeme a přidáme kypřící prášek.
Vejce se sladidlem vyšleháme do husté pěny. Přidáme rozpuštěné máslo. vanilkové aroma a metličkou zamícháme. Nakonec přidáme postupně sypkou směs, jemně promícháme a vylijeme do formy. Pečeme cca 15-20min do zlatova.
-
Necháme úplně vychladnout a vyjmeme z formy. Pomocí vykrajovátka si vykrojíme srdce, které podélně překrojíme.
Náplň přípravíme vyšleháním všech uvedených surovin. Tvarujeme sáčkem s hladkou trubičkou.
Nakonec dle fantazie nazdobíme.
-
Na čokoládové srdce jsem použila 80% čokoládu, kterou jsem rozpustila a nalila do silikonové formy. Bílá čokoláda je domácí: 40ml smetany, 30g sušeného mléka, 100g kakaového másla a sladidlo dle chuti.
-
TIP:
????Ze zbytků korpusu a náplně můžete vytvořit dortová lízátka a nebo naplnit s ovocem do skleniček. ????
????Místo vanilkové náplně můžete použít čokoládovou
Makronutrienty
34%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 752 kJ | 3 174 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 759 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
1,46 g |
42,6 g
6,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 4,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,7 g
7,34 g |
61,9 g
31 g |
Bílkoviny | 4,63 g | 19,5 g |
Sůl | 0,132 g | 0,556 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů