Vajíčkovo-zeleninová pomazánka (salát) a mandlovo-lněná placka
Lehká večeře či oběd - prostě lowcarb letní jídlo. Další inspirace,přehledně naleznete ↘️↙️ https://www.instagram.com/p/Cd8EdJJLYRT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 35m
- 3 porce
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Pečivo
- Pomazánky
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lučina | 100 g |
bílý jogurt smetanový | 140 g |
majonéza | 1 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
červená paprika | 0,5 kusu |
cibule červená | 0,5 kusu |
ředkvičky | 5 kusů |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vajíčka | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 6 lžic |
mandlová mouka | 5 lžic |
mouka lněná | 3 lžíce |
len, lněné semínko | 1 hrst |
dýňová semínka | 1 lžíce |
sezamové semínko tmavé | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše si najemno nakrájíme a smícháme.
-
Vše si smícháme do hladkého těsta a nalijeme na plech (předem jsem ho vymazala máslem), pečeme do zezlatnutí. Já pekla v HF Klarstein VitAir na 170 stupňů cca 30 minut, v půlce procesu jsem se snažila co nejopatrneji otočit, aby byla placka zlatavá a křupavá z obou stran. Pozn. Příště dám na pečící papír, pro lepší otáčení a taky zkusím v klasické troubě (teď se mi nechtěla skrz jednu placku rozpalovat).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů