Vajíčkovo-zeleninová pomazánka (salát) a mandlovo-lněná placka

Lenny73

Lehká večeře či oběd - prostě lowcarb letní jídlo. Další inspirace,přehledně naleznete ↘️↙️ https://www.instagram.com/p/Cd8EdJJLYRT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vajíčkovo-zeleninová pomazánka (salát) a mandlovo-lněná placka

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
lučina 100 g
bílý jogurt smetanový 140 g
majonéza 1 lžíce
vajíčka 2 kusy
červená paprika 0,5 kusu
cibule červená 0,5 kusu
ředkvičky 5 kusů
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
vajíčka 2 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 6 lžic
mandlová mouka 5 lžic
mouka lněná 3 lžíce
len, lněné semínko 1 hrst
dýňová semínka 1 lžíce
sezamové semínko tmavé 1 hrst
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Vše si najemno nakrájíme a smícháme.

  2. Vše si smícháme do hladkého těsta a nalijeme na plech (předem jsem ho vymazala máslem), pečeme do zezlatnutí. Já pekla v HF Klarstein VitAir na 170 stupňů cca 30 minut, v půlce procesu jsem se snažila co nejopatrneji otočit, aby byla placka zlatavá a křupavá z obou stran. Pozn. Příště dám na pečící papír, pro lepší otáčení a taky zkusím v klasické troubě (teď se mi nechtěla skrz jednu placku rozpalovat).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů