Vajíčkové muffiny s uzeným lososem,špenátem a olivami!!!
Vyzkoušeli jsme novou variantu vajíčkových muffin. Tentokrát jsme jako základ použili uzeného lososa a doplnily ho o listový špenát, červenou papriku a černé olivy.
- 30m
- 9 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Oslava
- Pečení
- Předkrmy
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
losos uzený | 150 g |
červená paprika | 1 kus |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
olivy černé | 1 hrst |
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
sůl | 2 špetky |
pepř černý | 2 špetky |
čerstvý sýr | 50 g |
sýr eidam 30% | 1 hrst |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 g |
Postup přípravy
-
Muffiny jsou hotové během 20ti minut takže tuto snídani si můžete dopřát i ve všední den:-) Nejprve si vymastíme plech na muffiny olivovým olejem. My používáme olivový olej ve spreii, je to rychlé a praktické. Nejprve nandáme do jednotlivých formiček listový špenát, pak červenou papriku, uzeného lososa a na kolečka pokrájené černé olivy bez pecek. V míse si připravíme vajíčkovou směs na zalití. Rozšleháme 6 vajec, osolíme, opepříme, přidáme lžíci čerstvého sýru typu Philadephia, hrst strouhaného Eidamu nebo Goudy a 1/2 ČL kypřícího prášku s vinným kamenem.. Zamícháme a zalijeme připravené muffiny. Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 minut.
-
Pokud máte rádi různé zálivky a omáčky, doporučuji k těmto muffinům rozšlehat zakysanou smetanu s troškou majonézy, osolit, ochutit čenekem a koprem. Vynikajíci snídaně, která vás zasytí spolehlivě až do oběda:-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů