Naša obľúbená raňajková nátierka. Ale nič Vám nebráni dať si ju na večeru :-)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
3 kusy |
3 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
1. Vajíčka uvaríme natvrdo
2. Žĺtka vidličkou rozpučíme s taveným syrom.
3. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a lyžicu majonézy.
4. Pridáme bielka a vidličkou popučíme na veľkosť, aká nám vyhovuje. Verte, nie je potrebné sekať bielka nožom, vidličkou to ide bez väčšej námahy.
5. Pridáme ďalšiu lyžicu majonézy a poriadne premiešame. Ochutnáme a ak treba, pridáme soľ a mletý peper. Môžeme pridať nasekanú pažítku.
6. Podávame s chlebom podľa vlastného výberu a zeleninou.
Dobrú chuť!
Makronutrienty
4%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 867 kJ | 1 254 kJ |
Kalorická hodnota | 207 kcal | 300 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,31 g
2,35 g |
1,9 g
3,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,131 SVJ | 0,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
5,56 g |
25,8 g
8,04 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 14,8 g |
Sůl | 0,974 g | 1,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů