V mlhavém počasí mám raději zeleninu tepelně opracovanou.
Snídaně, obědy, večeře a jiné i zde:
https://www.instagram.com/p/ChpOQFys3vf/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
100 g |
100 g |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu si nakrájíme na plátky a nasolíme, napepříme. Na pánvičce vypečeme slaninu a pak k ní přidáme zeleninu, kterou chvíli opékáme. Poté přidáme vejce, přiklopíme pokličkou a pomalu zapékáme (cca 4 až 5 minut).
Makronutrienty
17%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 381 kJ | 1 353 kJ |
Kalorická hodnota | 91,1 kcal | 323 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,56 g
0,546 g |
9,09 g
1,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,256 SVJ | 0,909 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,54 g
2,7 g |
23,2 g
9,59 g |
Bílkoviny | 6,08 g | 21,6 g |
Sůl | 2,07 g | 7,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů