Vaječné mufiny s hráškem a sýrem ze zbylých bílků
Rychlá low carb snídaně nebo svačinka. Ideální pro vánoční pečení - recept je že zbylých bílků.
- 35m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 2 kusy |
hrášek mražený | 60 g |
sýr eidam 30% | 30 g |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Bílky osolíme a přidáme muškátový oříšek. Vyšleháme pevný sníh. Hrášek necháme povolit a sýr nastrouháme. Vše patrně smícháme a pečeme ve formičkách na muffiny anebo na pánvi vhodné do trouby cca 30 minut na 180°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů