Blíží se nám Velikonoce, kdo má děti, bude mít teď spousta zábavy s barvami všude po interiéru a pak spoustu barevných vajíček, takže se hodí recept, jak je zužitkovat.
Více inspirace na Instagramu www.instargam.com/b_to_my_b/
- 10m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
uvařená 5 kusů |
5 kusů |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g |
200 g |
bez cukru 400 g |
400 g |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vajíčka, šunku nakrájím na kostičky, zeleninu na drobet menší kostičky a vše smíchám s majonézou, osolím. V láku ze zeleniny nechám nabobtnat želatinu, pak ji ohřeju, aby se rozpustila a zamíchám vše dohromady. Nakonec stačí jen umístit do srnčího hřbetu a nechat ztuhnout.
Makronutrienty
16%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 503 kJ | 784 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 187 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,18 g
1,87 g |
4,96 g
2,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,318 SVJ | 0,496 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,16 g
1,4 g |
12,7 g
2,19 g |
Bílkoviny | 8,5 g | 13,3 g |
Sůl | 1,71 g | 2,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů