Vynikající vaječná tlačenka. Je to rychlá večeře a všem chutná.
- 1h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tlačenka | |
---|---|
natvrdo vařená 6 kusů |
6 kusů |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Cibuli a větší kousky z moravanky nakrajet. Pak jsem vejce a salám nastrouhala na hrubém struhadle, dám do mísy a promíchám s majonézou. Osolím a dám trochu pepře.Scezenou šťávu z moravanky doliju vodou do 3 dcl a rozdělím do dvou menších kastrólků.
-
V jednom povařím masox a ve druhém rozmíchanou želatinu podle návodu. Po vychladnutí přiliju k surovinám a důkladně promíchám. Vše dám do formy a nechám v lednici ztuhnout. Nejlépe do rána :-) pak už jen dobrou chuť
Makronutrienty
12%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 061 kJ | 850 kJ |
Kalorická hodnota | 254 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,17 g
3,47 g |
3,34 g
2,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,417 SVJ | 0,334 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,6 g
3,68 g |
18,9 g
2,95 g |
Bílkoviny | 6,89 g | 5,52 g |
Sůl | 0,988 g | 0,791 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů