Vaječná pomazánka

Klasická pomazánka z vajíček, lučiny a jogurtu.

Vaječná pomazánka

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 5 kusů
lučina 100 g
bílý jogurt smetanový 80 g
hořčice dijonská 20 g
sůl 0,5 lžičky
pepř černý 0,5 g
pažitka nať čerstvá 10 g

Postup přípravy

  1. 1. Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout. 2. Oddělte zvlášť bílky a žloutky. 3. Ke žloutkům přidejte lučinu, jogurt, hořčici, sůl a pepř a utřete do hladka. 4. Bílky nakrájejte na kostičky a smíchejte s pažitkou a žloutkovou zálivkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů