Vaječná pomazánka
Klasická pomazánka z vajíček, lučiny a jogurtu.
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
lučina | 100 g |
bílý jogurt smetanový | 80 g |
hořčice dijonská | 20 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý | 0,5 g |
pažitka nať čerstvá | 10 g |
Postup přípravy
-
1. Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout. 2. Oddělte zvlášť bílky a žloutky. 3. Ke žloutkům přidejte lučinu, jogurt, hořčici, sůl a pepř a utřete do hladka. 4. Bílky nakrájejte na kostičky a smíchejte s pažitkou a žloutkovou zálivkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů