Klasická pomazánka z vajíček, lučiny a jogurtu.
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
20 g |
20 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 g |
0,5 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
1. Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout.
2. Oddělte zvlášť bílky a žloutky.
3. Ke žloutkům přidejte lučinu, jogurt, hořčici, sůl a pepř a utřete do hladka.
4. Bílky nakrájejte na kostičky a smíchejte s pažitkou a žloutkovou zálivkou.
Makronutrienty
6%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 700 kJ | 1 141 kJ |
Kalorická hodnota | 167 kcal | 273 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,47 g
1,5 g |
2,4 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,147 SVJ | 0,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
4,61 g |
21,2 g
7,5 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 16,7 g |
Sůl | 1,2 g | 1,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů