Vaječná omeleta s rajčaty, klobásou a semínkovými krekry

Lenny73

Sytá lowcarb snídaně či večeře, nezapomeneme na čerstvou zeleninu. Můžete mě sledovat i zde : https://www.instagram.com/p/ChKTay1rQ1j/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vaječná omeleta s rajčaty, klobásou a semínkovými krekry

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
rajčata cherry 4 kusy
petrželka, petrželová nať 2 snítky
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
dýňová semínka 1 lžíce
chia semínka 1 lžíce
sezamové semínko světlé 1 hrst
len, lněné semínko 1 hrst
slunečnicová semínka 1 hrst
mandle 1 hrst
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka

Postup přípravy

  1. Vajíčka rozkvedláme se solí a pepřem. Nalijeme je na pánvičku, naskládáme nakrájená rajčata a petrželku, pomalu opékáme (já opékala v HF Klarstein VitAir 10 minut na 180 stupňů, nad pánvi jsem měla rošt a na něm jsem opekala klobásu 90% masa, tu jsem pak dělala ještě 4 minuty na 230 stupňů).

  2. Jakákoliv semínka, oříšky, cokoliv potřebujete zpracovat (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat.

  3. Rozprostřeme na plech, vyložený pečícím papírem, do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 30 minut).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů