Vaječná omeleta s rajčaty, klobásou a semínkovými krekry
Sytá lowcarb snídaně či večeře, nezapomeneme na čerstvou zeleninu. Můžete mě sledovat i zde : https://www.instagram.com/p/ChKTay1rQ1j/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 45m
- 1 porce
- středně obtížné
- Fritéza
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
rajčata cherry | 4 kusy |
petrželka, petrželová nať | 2 snítky |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
dýňová semínka | 1 lžíce |
chia semínka | 1 lžíce |
sezamové semínko světlé | 1 hrst |
len, lněné semínko | 1 hrst |
slunečnicová semínka | 1 hrst |
mandle | 1 hrst |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vajíčka rozkvedláme se solí a pepřem. Nalijeme je na pánvičku, naskládáme nakrájená rajčata a petrželku, pomalu opékáme (já opékala v HF Klarstein VitAir 10 minut na 180 stupňů, nad pánvi jsem měla rošt a na něm jsem opekala klobásu 90% masa, tu jsem pak dělala ještě 4 minuty na 230 stupňů).
-
Jakákoliv semínka, oříšky, cokoliv potřebujete zpracovat (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat.
-
Rozprostřeme na plech, vyložený pečícím papírem, do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 30 minut).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů