Low carb recept, který uspokojí mlsné jazýčky nejen při těhotenské cukrovce.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
1. Vejce rozšlehejte v misce a ochuťte chilli, solí a pepřem dle chuti.
2. Širokou nepřilnavou pánev rozehřejte na mírný plamen a potřete trochou olivového oleje nebo jiného preferovaného tuku.
3. Vlijte vejce na pánev a velmi zvolna nechte omeletu ztuhnout. Pozor na připečení.
4. Až bude omeleta temeř propečená, vyskládejte na její povrch cheddar a nechte roztéct. Poté dejte do prostřed omelety rajčata, ředkvičky a olivy (špenát dejte buď bokem jako přílohu, nebo ho také naplňte fo omelety).
5. Opatrně přehněte protilehlé stany omelety přes náplň, aby se nepotrhaly a podávejte.
Makronutrienty
12%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 535 kJ | 1 355 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 324 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,46 g
0,385 g |
6,22 g
0,975 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,246 SVJ | 0,622 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,26 g
4,06 g |
23,4 g
10,3 g |
Bílkoviny | 9,07 g | 23 g |
Sůl | 1,65 g | 4,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů