UZENÝ HOVĚZÍ JAZYK S HRACHOVOU KAŠÍ

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

UZENÝ HOVĚZÍ JAZYK S HRACHOVOU KAŠÍ

Od maminky jsem nedávno dostala naprosto geniální a pro mě, coby kuchtičku, velmi praktický dárek... obří uzený hovězí jazyk.

Tak jsem s ním dneska provoněla celý byt a moc jsme si pošmákli...

Postup přípravy

  1. Maso: Kdo nikdy neměl tu čest... Jazyk omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené a vaříme zcela doměkka klidně 2 hodiny i déle. Čím je jazyk měkčí, tím více si ve finále pochutnáte. Z ještě horkého uvařeného jazyka je třeba ihned sloupnout tuhou blánu, která pokrývá téměř celý sval, vyjma té části, která přiléhá na horní měkké patro.

    Mírně zchladlý jazyk krájíme na tenké plátky.

  2. Hrách přebereme, propláchneme studenou vodou a poté zalijeme cca litrem vody a přivedeme k lehkému varu. Hrách začne pěnit, takže tuto pěnu odebíráme.

  3. Poté přidáme majoránku a česnek a za občasného promíchání vaříme doměkka, v případě potřeby přiléváme vodu. Před koncem vaření osolíme. Měkký hrách projedeme tyčovým mixerem, dochutíme Vegetou a zjemníme máslem.

  4. Pozn.: "Třešničkou na dortu" je dozlatova osmažená cibulka, hóóódně cibulky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte