Uzené s cuketovým zelím a kešu knedlíkem
Klasika zdravěji - prostě lowcarb bašta :) Pokud se Vám recept líbí, můžete sledovat i zde↙️ https://www.instagram.com/p/ChEoGP9L5SD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Fritéza
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Recepty po babičce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso uzené vepřové | 500 g |
cibule | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
cuketa | 700 g |
čekankový sirup | 10 g |
ocet kvasný lihový | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
lučina | 60 g |
vajíčka | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
mouka z kešu ořechů | 3 lžíce |
mák | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nařežeme na plátky a opečeme (já v HF Klarstein VitAir 20 minut na 190 stupňů z jedné strany, pak jsem maso obrátila a to stejně z druhé strany - maso bylo super měkké, šťavnaté a s křupavou kůrčičkou).
-
Na másle si orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu, osolíme a chvíli ještě restujeme. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou doměkka (já dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco, nejdříve program restování a poté program dušení na 5 minut). Po uvaření jsem dochutila solí, octem a sirupem.
-
Vše si smícháme v hrníčku do hladké hmoty a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnné trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů