Uzené s cuketovým zelím a kešu knedlíkem

Lenny73

Klasika zdravěji - prostě lowcarb bašta :) Pokud se Vám recept líbí, můžete sledovat i zde↙️ https://www.instagram.com/p/ChEoGP9L5SD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Uzené s cuketovým zelím a kešu knedlíkem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
maso uzené vepřové 500 g
cibule 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
cuketa 700 g
čekankový sirup 10 g
ocet kvasný lihový 1 lžička
sůl 1 lžička
lučina 60 g
vajíčka 1 kus
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
mouka z kešu ořechů 3 lžíce
mák 2 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso si nařežeme na plátky a opečeme (já v HF Klarstein VitAir 20 minut na 190 stupňů z jedné strany, pak jsem maso obrátila a to stejně z druhé strany - maso bylo super měkké, šťavnaté a s křupavou kůrčičkou).

  2. Na másle si orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu, osolíme a chvíli ještě restujeme. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou doměkka (já dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco, nejdříve program restování a poté program dušení na 5 minut). Po uvaření jsem dochutila solí, octem a sirupem.

  3. Vše si smícháme v hrníčku do hladké hmoty a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnné trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů