Klasika zdravěji - prostě lowcarb bašta :)
Pokud se Vám recept líbí, můžete sledovat i zde↙️
https://www.instagram.com/p/ChEoGP9L5SD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
Zelí | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
nastrouhané nahrubo 700 g |
700 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlík | |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nařežeme na plátky a opečeme (já v HF Klarstein VitAir 20 minut na 190 stupňů z jedné strany, pak jsem maso obrátila a to stejně z druhé strany - maso bylo super měkké, šťavnaté a s křupavou kůrčičkou).
-
Na másle si orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu, osolíme a chvíli ještě restujeme. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou doměkka (já dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco, nejdříve program restování a poté program dušení na 5 minut). Po uvaření jsem dochutila solí, octem a sirupem.
-
Vše si smícháme v hrníčku do hladké hmoty a dáme na 3 a půl minuty do mikrovlnné trouby.
Makronutrienty
24%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 393 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 93,9 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,06 g
0,568 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,406 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,51 g
1,86 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 7,66 g | 0 g |
Sůl | 1,47 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů