Uzené maso v cukeťáku
Klasické jídlo, připravené v lowcarb verzi :) Další fotky, recepty, nápady a návody naleznete ↙️ https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 35m
- 3 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
sýr eidam 45%, strouhaný | 100 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
maso uzené vepřové | 300 g |
Postup přípravy
-
Cuketu si nastrouháme, osolíme a necháme chvilku vypotit, přebytečnou vodu vymačkáme. Potom vše smícháme jako na klasický bramborák. Na plech s pečícím papírem dáme vrstvu směsi, na to uzené maso a opět směs. Pečeme na 190 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů