Uzené a šťouchané batáty se zelenými fazolkami
Výborné lowcarb jídlo, syté a zdravé. Další recepty můžete sledovat i zde: https://www.instagram.com/p/CpHpbCfrlQX/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso uzené vepřové | 500 g |
bobkový list celý sušený | 1 kus |
nové koření | 3 kuličky |
pepř černý celý | 3 kuličky |
batáty, sladké brambory | 300 g |
zelené fazolové lusky mražené | 100 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše uvaříme ve vodě doměkka (vývar a část masa si schovávám na uzenou polévku).
-
Batáty uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, přihodíme k nim fazolky a společně dovaříme. Poté slijeme vodu, přidáme máslo, dosolíme a rozšťoucháme batáty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů