Jak zužitkovat vývar z uzeného masa.
- 6m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
vařené + vývar viz výše 100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vývaru povaříme asi 5 minut na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a sterilovaný hrášek. Nesolíme. Vývar bývá dost slaný. Na talíři posypeme nasekanou petrželovou natí.
Makronutrienty
32%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 144 kJ | 144 kJ |
Kalorická hodnota | 34,3 kcal | 34,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,36 g
0,539 g |
2,37 g
0,542 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,236 SVJ | 0,237 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,02 g
0,399 g |
1,03 g
0,401 g |
Bílkoviny | 3,92 g | 3,94 g |
Sůl | 0,923 g | 0,928 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů