Uzená polévka s červenou čočkou, zeleninou a uzeným masem

Laduš

Uzená polévka s červenou čočkou, zeleninou a uzeným masem

V mrazáku jsem měla již z dřívějška uzený vývar a v ledničce zbytky zeleniny a uzeného masa. Tak jsem si na dnešek naplánovala jako hlavní jídlo tuto polévku. Je velmi vydatná, zasytí a krásně zahřeje v zimním období.

Postup přípravy

  1. Den předem jsem si namočila čočku do vody.

    Čočku jsem scedila a propláchla vodou. Mrkev, kedlubnu, uzené maso a klobásky jsem nakrájela na kostičky. Ty klobásky každou zvlášť. Kapustové listy jsem nakrájela na proužky.

  2. Uzený vývar jsem přivedla k varu a vložila do něj česnek, mrkev, kedlubnu, uzené maso a jednu klobásku. Přidala jsem ještě vodu dle potřeby. Vařila jsem asi 10 minut, až byla zelenina měkká. Přidala jsem čočku a krátce povařila. Pak jsem přidala kapustu a povařila ještě asi dvě minuty. Nakonec jsem polévku dochutila solí a pepřem.

  3. Během toho, když se polévka vařila, jsem na pánvi opražila zbývající klobásku nakrájenou na kostičky.

    Na talíři jsem polévku ozdobila opraženou klobáskou, trochou pórku a nasekanou petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte