Uzená krkovička, křenová omáčka s lučinovým knedlíkem
Božské lowcarb jídlo, zamilujete si na první ochutnání! Viac inšpirácií na mojom Instagrame⭐️ https://www.instagram.com/chutne_chudni.../profilecard/...
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaření
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
uzená rolka | 150 g |
křen selský, kořen | 2 lžíce |
lučina | 100 g |
ricotta | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžička |
smetana na vaření | 100 g |
kořenicí pasta, křen strouhaný | 20 g |
xylitol | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
citrónová šťáva | 0,5 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
lučina | 1 lžíce |
mandlová mouka | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
V hrnci na kúsku masla ošmahni a nechaj prevoňať kus čerstvo nastrúhaného chrenu, pridaj krémový syr( Lučina, Palouček, Philadelphia), počkaj kým sa roztopí, pridaj lyžicu Ricotty, podlej smotanou na varenie, pridaj 1-2 ČL sterilizovaného chrenu, nechaj prebublať a dochutíš štipkou povoleného sladenia, soľou a pár kvapkami citrónovej šťavy. Hustá, fantastická, zdravá chrenová omáčka, naviac expresne rýchlo hotová!
-
Knedlík - všetky suroviny vymiešaj, hrnček vymaž maslom a nechaj vlniť v mikrovlnke cca 3 minúty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů