„Ultra zeleňák“ smoothie
Už si pomalu začínám užívat čerstvých smoothies v pravidelnějších intervalech, než tomu bylo v zimě. Mám zasazené všechny bylinky, které používám (jupíjej
- 5m
- 3 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Lchf, low carb
- Mixér
- Nápoje bez alkoholu
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jablka | 1 kus |
okurka | 0,5 kusu |
avokádo | 0,5 kusu |
zázvor, čerstvý kořen | 1,5 cm |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
polníček | 1 hrst |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
kapusta kadeřavá, kadeřávek | 20 g |
čerstvá máta | 6 lístků |
voda | 500 ml |
Postup přípravy
-
Jablko zbavím stopky a bubáka a rozkrájím ho na čtvrtky (jader se nezbavuji). Dám ho do nádoby na smoothie. Do nádoby přidám na kolečka pokrájenou okurku. Dužinu avokáda lžící vydlabu ze slupky a přihodím do nádoby (bez pecky). Zázvor oloupu a také dám k ostatním surovinám. Nakonec přidám mix zelených lístků, šťávu z 1/2 citrónu a mátu. Mixuji při vysokých otáčkách cca 50 vteřin.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů