Ultra rychlá zelňačka - LC
Když je vedro, tak polévkám moc nedám. Jediný co, tak si dám sem tam hrnek vlažného vývaru. Ale jakmile se venku ochladí, můžu existovat jen na polévkách! Jsemlowcarb.cz
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 2 kusy |
cibule červená | 1 kus |
klobása | 2 kusy |
kysané bílé zelí | 600 g |
vývar masový domácí | 2 litry |
zakysaná smetana | 4 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 4 lžíce |
česnek stroužky | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
kmín drcený | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle nebo ghí orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, hned přidáme i uzeninu nakrájenou na větší kostičky. Po zhruba 5 minutách přidáme zelí i s nálevem. Restujeme další 3 minutky. Zalejeme vodou nebo vývarem. Necháme 10 minut povařit. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme kmín, červenou papriku, česnek a plátek másla. Povaříme ještě několik minut a podáváme.
-
Mám takovou úchylku - na každou polévku sypu parmezán, tak když tak potvrzuji, že je dobrá s i bez :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů