Ultra rychlá zelňačka - LC

Michal

Když je vedro, tak polévkám moc nedám. Jediný co, tak si dám sem tam hrnek vlažného vývaru. Ale jakmile se venku ochladí, můžu existovat jen na polévkách! Jsemlowcarb.cz

Ultra rychlá zelňačka - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cibule 2 kusy
cibule červená 1 kus
klobása 2 kusy
kysané bílé zelí 600 g
vývar masový domácí 2 litry
zakysaná smetana 4 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
paprika sladká mletá 4 lžíce
česnek stroužky 4 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
kmín drcený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na sádle nebo ghí orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, hned přidáme i uzeninu nakrájenou na větší kostičky. Po zhruba 5 minutách přidáme zelí i s nálevem. Restujeme další 3 minutky. Zalejeme vodou nebo vývarem. Necháme 10 minut povařit. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme kmín, červenou papriku, česnek a plátek másla. Povaříme ještě několik minut a podáváme.

  2. Mám takovou úchylku - na každou polévku sypu parmezán, tak když tak potvrzuji, že je dobrá s i bez :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů