šalát - príloha k mäsu, rybám i omelete
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
70 g |
70 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Uhorku očistíme a nastrúhame na veľkých slzičkách. Osolíme a necháme odstáť. Zlejeme a vytlačíme šťavu. Vmiešame smotanu, pridáme sušený cesnak. Kto má rád, pridá si kôpor.
Makronutrienty
29%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 575 kJ | 1 288 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,75 g
2,22 g |
12,9 g
4,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,575 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
3,2 g |
27,5 g
7,16 g |
Bílkoviny | 2,07 g | 4,64 g |
Sůl | 0,546 g | 1,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů