Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Tymiánové brambory pečené s řepou a mrkví

Báječná podzimní příloha plná vitamínů...

Postup přípravy

  1. Brambory, řepu i mrkev očistěte, oloupejte. Nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem (doporučuji nejprve zpracovat brambory a mrkev, teprve poté přidat řepu – kvůli zabarvení).

  2. V olivovém oleji rozmíchejte prolisovaný česnek a sůl. Brambory se zeleninou posypte tymiánem a polijte olejovou zálivkou. Opatrně promíchejte.

    Dejte do rozehřáté trouby na 190 °C péct do změknutí (cca 30–45 minut dle velikosti kousků). Občas promíchejte. Na závěrečných 5 minut přepněte na gril a po povrchu ogrilujte. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte