Je léto a často cestujeme, tak se vám jistě bude hodit můj nový recept na lowcarb tyčinky.
- 30m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
Poleva | |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšleháme vejce a postupně přidáme všechny ingredience. Lepkavé těsto natřeme na pečící papír nebo ho můžeme také rozválet válečkem mezi dvěma papíry. Tvar srovnáme do obdelníku, aby se nám tyčinky lépe krájely.
-
Nyní si připravíme tvarohovou polevu. Opět rozšleháme vejce, přidáme tvaroh a ostaní suroviny. Krém natřeme na korpus, uhladíme a pečeme v troubě 20-25 minut na 180°C.
Po upečení korpus nakrájíme na tyčinky, které ještě rozpůlíme.
Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou a posypat sušenými malinami.
-
Recept s fotnávodem najdete na mém blogu:
www.lenyinspirace.cz/tycinky
Makronutrienty
33%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 295 kJ | 422 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,2 g
5,56 g |
5,92 g
1,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,82 SVJ | 0,592 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,3 g
3,63 g |
7,29 g
1,18 g |
Bílkoviny | 13,8 g | 4,5 g |
Sůl | 0,174 g | 0,057 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů