- 30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
první vrstva | |
---|---|
70 g |
70 g |
40 g |
40 g |
váženo bez slupky 80 g |
80 g |
rozpuštěného 30 g |
30 g |
nasekané 20 g |
20 g |
druhá vrstva | |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
rozpuštěný 20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
50 ml |
50 ml |
Postup přípravy
-
1. Nejdříve si připravíme první vrstvu. Mandle, kokosovou mouku a banán na první vrstvu rozmixujeme. Přimícháme kokosový olej. Vznikne nám těsto, které rozprostřeme do formy (velikost 22x9 cm) s pečicím papírem. Posypeme nasekanými oříšky, které do těsta lehce zatlačíme a dáme do mrazáku.
2. Mezitím si připravíme další vrstvu. Všechny ingredience na druhou vrstvu rozmixujeme, nalijeme na první vrstvu a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté těsto rozřízneme na tyčinky, rozehřejeme hořkou čokoládu (asi 30-50 g) ve vodní lázni a obalíme tyčinky. Skladujeme v lednici.
Makronutrienty
26%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 656 kJ | 828 kJ |
Kalorická hodnota | 396 kcal | 198 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,3 g
6,02 g |
7,64 g
3,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,53 SVJ | 0,764 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,5 g
13,9 g |
16,8 g
6,96 g |
Bílkoviny | 9,99 g | 4,99 g |
Sůl | 0,114 g | 0,057 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů