Aromatická lowcarb večeře :)
Děkujeme Věře Husákové za super tip :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
"Tataráček" | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
nebo pivo 1 lžíce |
1 lžíce |
1 g |
1 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Chleba LC | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
150 ml |
150 ml |
Postup přípravy
-
Tvarůžky a cibuli nakrájím na drobné kostičky a přidám zbytek surovin, pořádně promíchám a nechám v lednici odležet. Podávám s drobně nakrájenou ředkvičkou.
-
chléb - polovinu semínek jsem rozemlela,150g sýru ,smažená cibule, sůl, 2 vejce,150ml horké vody, vše smíchat a nechat 15minut odležet. Pak vytvarovat bochník a péct na 180°C 30 minut.
Makronutrienty
20%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 297 kJ | 6 652 kJ |
Kalorická hodnota | 310 kcal | 1 590 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,4 g
2,05 g |
53,2 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,04 SVJ | 5,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,3 g
5,57 g |
124 g
28,6 g |
Bílkoviny | 16,3 g | 83,7 g |
Sůl | 1,09 g | 5,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů