Tvarůžkový tatarák a semínkové krekry
Rychlá a aromatická lowcarb večeře :))) Pakliže se vám recept líbí, můžete mě sledovat zde: https://www.instagram.com/p/CevbE7xrjow/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Silvestr
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr tvarůžky | 100 g |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
hořčice kremžská | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
dýňová semínka | 1 lžíce |
chia semínka | 1 lžíce |
sezamové semínko světlé | 1 hrst |
len, lněné semínko | 1 hrst |
ořechy kešu | 1 hrst |
slunečnicová semínka | 1 hrst |
mandle | 1 hrst |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Tvarůžky a cibulku si nakrájíme na malé kousky, přidáme ostatní ingredience a dochutíme dle svých představ.
-
Jakákoliv semínka, oříšky, cokoliv potřebujete zpracovat (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat.
-
Rozprostřeme na plech do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 20 minut).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů