TVARŮŽKOVÉ PLACIČKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

TVARŮŽKOVÉ PLACIČKY

Večeře je na stole a miláčkové jdou doslova "po čuchu". Měla bych zkontrolovat, jestli jsem tou vůní nepřilákala i nějakého mlsného souseda.

A nebojte se, zachutná i těm, co normálně syrečky nemusí.

Postup přípravy

  1. 200g olomouckých tvarůžků (klasických českých z Loštic, nevyzrálých, aby se daly dobře strouhat), 200g předem uvařených a vychladlých brambor, 500g měkkého tvarohu ve staniolu, 4 vejce, drcený kmín, sůl, asi 1 hrnek hrubé mouky a mimo to sádlo na smažení.

  2. Tvarůžky a brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme tvaroh a vejce, kmín a sůl dle chuti a zahustíme hrubou moukou.

  3. Těsto klademe do horkého tuku pomocí dvou polévkových lžic a v pánvi upravíme menší placičky, které zvolna smažíme z obou stran. Jsou konzistenčně měkčí než bramboráky, proto doporučuji otáčet rychlým pohybem pomocí ploché špachtle.

  4. U nás se po těchhle placičkách může utlouct i dcera, která jindy krčí nos, když jen z povzdálí ucítí syreček.

    Z tohoto množství jsem usmažila 20 placiček, což s trochou zeleninové oblohy bohatě stačilo pro celou rodinu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte