Tvarůžkové chipsy
Rychlé, dobré a daleko zdravější zobání než klasické brambůrky. Ocení všichni milovníci syrečků. Moc dobré a výhoda proti sýrovým je, že jich nesníte tolik, protože jsou chuťově výrazné a slané. 😄 Děkujeme autorce Šárce Holowczakové.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr tvarůžky | 200 g |
Postup přípravy
-
Použila jsem dvoje olomoucké tvarůžky 100 gramové. Kolečka jsem rozkrojila na co nejtenčí plátky a položila na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem v troubě cca 15 minut na 180 stupňů, až byly zlatavé barvy. V troubě se mi tvarůžky roztekly a vytvořila se větší souvislá placka. Tu jsem po vychladnutí nastřihala nůžkami na čtverečky. Ještě jsem cca 5 minut dopekla v troubě, aby křupaly.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů