Tvarožník s medově malinovou polevou
Moc dobré...
- 1h:20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
sušenky | 220 g |
máslo | 80 g |
maliny | 200 g |
voda | 2 lžíce |
med včelí | 2 lžíce |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
bílý jogurt | 3 lžíce |
zahuštěné kondenzované mléko slazené | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | 0,25 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Připravíme ovocnou omáčku: Maliny zakápneme v rendlíku trochou vody, přidáme med a vše společně dusíme asi 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujeme přes jemné sítko a hustou tekutinu necháme vychladnout.
-
Sušenky jemně rozdrtíme. Jemnou drobenku propracujeme s rozehřátým vlažným máslem a suchou směs natlačíme rovnoměrně do formy cca 20 x 20 cm vyložené alobalem. Dobře upěchovaný základ předpečeme v troubě vyhřáté na 175 °C (cca 8-10 minut).
-
V míse ruční metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem. Do základu zašleháme vejce , mouku, vanilkový cukr a špetku soli.
-
Tvarohový krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme. Ovocnou omáčkou uděláme do tvarohu lžící tečky, které špejlí protáhneme do mramorového vzoru. Vložíme zpět do trouby a pečeme při 175 °C dalších 20 minut. Hotový moučník necháme ve formě zcela vychladnout. Podáváme vychlazený z ledničky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů