Tvarožník s medově malinovou polevou

Dagmar Kazdová

Moc dobré...

Tvarožník s medově malinovou polevou

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
sušenky 220 g
máslo 80 g
maliny 200 g
voda 2 lžíce
med včelí 2 lžíce
tvaroh měkký tučný 1 kus
bílý jogurt 3 lžíce
zahuštěné kondenzované mléko slazené 100 g
vajíčka 1 kus
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
vanilkový extrakt 0,25 lžičky
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Připravíme ovocnou omáčku: Maliny zakápneme v rendlíku trochou vody, přidáme med a vše společně dusíme asi 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujeme přes jemné sítko a hustou tekutinu necháme vychladnout.

  2. Sušenky jemně rozdrtíme. Jemnou drobenku propracujeme s rozehřátým vlažným máslem a suchou směs natlačíme rovnoměrně do formy cca 20 x 20 cm vyložené alobalem. Dobře upěchovaný základ předpečeme v troubě vyhřáté na 175 °C (cca 8-10 minut).

  3. V míse ruční metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem. Do základu zašleháme vejce , mouku, vanilkový cukr a špetku soli.

  4. Tvarohový krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme. Ovocnou omáčkou uděláme do tvarohu lžící tečky, které špejlí protáhneme do mramorového vzoru. Vložíme zpět do trouby a pečeme při 175 °C dalších 20 minut. Hotový moučník necháme ve formě zcela vychladnout. Podáváme vychlazený z ledničky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů