Tvarožník s medově malinovou polevou

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Tvarožník s medově malinovou polevou

Moc dobré...

Postup přípravy

  1. Připravíme ovocnou omáčku: Maliny zakápneme v rendlíku trochou vody, přidáme med a vše společně dusíme asi 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujeme přes jemné sítko a hustou tekutinu necháme vychladnout.

  2. Sušenky jemně rozdrtíme. Jemnou drobenku propracujeme s rozehřátým vlažným máslem a suchou směs natlačíme rovnoměrně do formy cca 20 x 20 cm vyložené alobalem.

    Dobře upěchovaný základ předpečeme v troubě vyhřáté na 175 °C (cca 8-10 minut).

  3. V míse ruční metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem. Do základu zašleháme vejce , mouku, vanilkový cukr a špetku soli.

  4. Tvarohový krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme. Ovocnou omáčkou uděláme do tvarohu lžící tečky, které špejlí protáhneme do mramorového vzoru. Vložíme zpět do trouby a pečeme při 175 °C dalších 20 minut.

    Hotový moučník necháme ve formě zcela vychladnout. Podáváme vychlazený z ledničky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte