Moc dobré...
- 1h:20m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
220 g |
220 g |
80 g |
80 g |
Omáčka | |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
zahuštěné kondenzované mléko slazené 100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Připravíme ovocnou omáčku: Maliny zakápneme v rendlíku trochou vody, přidáme med a vše společně dusíme asi 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujeme přes jemné sítko a hustou tekutinu necháme vychladnout.
-
Sušenky jemně rozdrtíme. Jemnou drobenku propracujeme s rozehřátým vlažným máslem a suchou směs natlačíme rovnoměrně do formy cca 20 x 20 cm vyložené alobalem.
Dobře upěchovaný základ předpečeme v troubě vyhřáté na 175 °C (cca 8-10 minut).
-
V míse ruční metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem. Do základu zašleháme vejce , mouku, vanilkový cukr a špetku soli.
-
Tvarohový krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme. Ovocnou omáčkou uděláme do tvarohu lžící tečky, které špejlí protáhneme do mramorového vzoru. Vložíme zpět do trouby a pečeme při 175 °C dalších 20 minut.
Hotový moučník necháme ve formě zcela vychladnout. Podáváme vychlazený z ledničky.
Makronutrienty
56%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 064 kJ | 1 098 kJ |
Kalorická hodnota | 254 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,1 g
10,7 g |
27 g
11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,61 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
7 g |
14,3 g
7,23 g |
Bílkoviny | 6,77 g | 6,98 g |
Sůl | 0,206 g | 0,213 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů