A tak jsem se rozhodla vymyslet nějaký zákusek, který bude lehký, letní, nenáročný na přípravu no a samozřejmě zdravý (v rámci možností B-)). Tenhle je úžasně barevný a svěží. Navíc ho máte připravený během chvilku (OK, pokud budete vypeckovávat a vyčervíkovávat trešně, tak to zabere podstatně víc času).
- 20m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tvaroh | |
---|---|
400 g |
400 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
Náplň | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Nachystím si ovoce, piškoty a "krém" - smíchám tvaroh, smetanu a osladím tak, aby nám to chutnalo.
-
Celé dno nádoby (kterou předtím "vystelu" potravinovou fólií) pokryju nakrájeným ovocem a potom navrstvím krém.
-
Nastává fáze hňácáníčka - rukou udusám vstvy tak, aby později dort držel tvar.
-
Namatlám na dort poslední vrstvu krému a z piškotů udělám mini korpus. Dám alespoň na pár hodin do ledničky.
-
Když potom dort chci servírovat, položím na něj talíř a překlopím - chytnu fólii tak, aby tam nezůstala a potom ji jenom stáhnu z už vyklopeného dortu.
Makronutrienty
42%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 788 kJ | 1 472 kJ |
Kalorická hodnota | 188 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,8 g
7,98 g |
25,8 g
14,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,38 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
3,91 g |
22,9 g
7,31 g |
Bílkoviny | 6,75 g | 12,6 g |
Sůl | 0,074 g | 0,138 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů