Tvarohový moučník

Petra B

Tvarohový moučník

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
cukr krupice 1 hrnek
olej řepkový 0,5 hrnku
hladká mouka pšeničná 2 hrnky
mléko polotučné 1,5% tuku 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
cukr vanilkový 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 500 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
máslo 250 g
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
cukr moučka 4 lžíce
tvaroh měkký polotučný 2 kusy
zakysaná smetana 2 kusy
čokoláda hořká na vaření 1 kus

Postup přípravy

  1. Na těsto vše smícháme, část obarvíme kakaem a dáme ve vrstvách na vysypaný plech. Pečeme 160°C/20 minut.

  2. Na krém uvaříme pudink, do ještě tepúlého zašleháme máslo, tvarohy a cukr, rum. Natřeme na schladlé těsto.

  3. Na polevu rozpustíme čokoládu a vmícháme zakysané smetany. Rozetřeme na krém a dáme vychladit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů