- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
500 ml |
500 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
Poleva | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Na těsto vše smícháme, část obarvíme kakaem a dáme ve vrstvách na vysypaný plech.
Pečeme 160°C/20 minut.
-
Na krém uvaříme pudink, do ještě tepúlého zašleháme máslo, tvarohy a cukr, rum.
Natřeme na schladlé těsto.
-
Na polevu rozpustíme čokoládu a vmícháme zakysané smetany.
Rozetřeme na krém a dáme vychladit.
Makronutrienty
52%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 430 kJ | 1 726 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 412 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,8 g
12,5 g |
37,2 g
15,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,08 SVJ | 3,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
7,71 g |
26,7 g
9,3 g |
Bílkoviny | 6,44 g | 7,77 g |
Sůl | 0,284 g | 0,343 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů