Výborný lowcarb dezert s tvarohem, sytá snídaně či dezert.
Děkujeme Anně Fojtíkové za recept :)
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 g |
3 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
250 g |
250 g |
35 g |
35 g |
Postup přípravy
-
Vše zpracovat rukama a část těsta natlačit do vymazané formy (5 ml oleje).
-
Tvaroh ve vaničce smíchat s erythritolem. Na těsto náplň, pak dát zbytek těsta (nastrouhat)...Pekla jsem na 160°C/25 minut.
Makronutrienty
26%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 985 kJ | 1 238 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 296 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
3,01 g |
12,8 g
3,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
7,6 g |
22,9 g
9,55 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 13,9 g |
Sůl | 0,285 g | 0,358 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů