TVAROHOVÝ KOLÁČ S LEMON CURD
Svěží lowcarb dezert, jednoduchý a oblíbený. Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 5 lžic |
mouka lískooříšková | 5 lžic |
mouka kokosová | 60 g |
vajíčka | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
sůl | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
máslo čerstvé | 25 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
smetana na vaření | 50 ml |
žloutky | 1 kus |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
citrónová kůra | 1 lžička |
máslo čerstvé | 25 g |
citrón | 2 kusy |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
žloutky | 2 kusy |
jahody | 6 kusů |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a natlačit (vsypete a rukama utlapkáte, vytvoříte okraj) do koláčové formy... několikrát propíchnout a péct na 16O°C cca 2O-25 minut.
-
jedna vanička plnotučného tvarohu + trochu smetany 12% / mléka + 1 žloutek + trocha vanilky + citr kůra - vymíchat a nakydat na předpečený korpus, péct cca 1O minut na 16O°C
-
Ve vodní lázni rozpustit cca 1 cm ze čtvrtkila másla + šťáva ze dvou citrónů + kůra z 1 citrónu (druhá kůra je v tvarohu) + 1 PL erythritolu - až je to slité přidat 2 žloutky a vymíchat do zhoustnutí - opravdu se z toho udělá takový jakože puding - záleží na velikosti vajec a citrónů (3 - 1O minut). rozprostřít na vychladlý koláč a nechat vystydnout.
-
Ozdobíme - zde pouze jahody - fantazii se meze nekladou; příště je dám i pod tvaroh, aby to celé bylo šťavnatější.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů