TVAROHOVÝ KOLÁČ S LEMON CURD

Svěží lowcarb dezert, jednoduchý a oblíbený. Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

TVAROHOVÝ KOLÁČ S LEMON CURD

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 5 lžic
mouka lískooříšková 5 lžic
mouka kokosová 60 g
vajíčka 2 kusy
erythritol, sukrin 4 lžičky
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
máslo čerstvé 25 g
tvaroh měkký tučný 250 g
smetana na vaření 50 ml
žloutky 1 kus
vanilkový extrakt 1 lžička
citrónová kůra 1 lžička
máslo čerstvé 25 g
citrón 2 kusy
erythritol, sukrin 2 lžičky
žloutky 2 kusy
jahody 6 kusů

Postup přípravy

  1. Vše smíchat a natlačit (vsypete a rukama utlapkáte, vytvoříte okraj) do koláčové formy... několikrát propíchnout a péct na 16O°C cca 2O-25 minut.

  2. jedna vanička plnotučného tvarohu + trochu smetany 12% / mléka + 1 žloutek + trocha vanilky + citr kůra - vymíchat a nakydat na předpečený korpus, péct cca 1O minut na 16O°C

  3. Ve vodní lázni rozpustit cca 1 cm ze čtvrtkila másla + šťáva ze dvou citrónů + kůra z 1 citrónu (druhá kůra je v tvarohu) + 1 PL erythritolu - až je to slité přidat 2 žloutky a vymíchat do zhoustnutí - opravdu se z toho udělá takový jakože puding - záleží na velikosti vajec a citrónů (3 - 1O minut). rozprostřít na vychladlý koláč a nechat vystydnout.

  4. Ozdobíme - zde pouze jahody - fantazii se meze nekladou; příště je dám i pod tvaroh, aby to celé bylo šťavnatější.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů