Svěží lowcarb dezert, jednoduchý a oblíbený.
Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 25cm | |
---|---|
5 lžic |
5 lžic |
5 lžic |
5 lžic |
60 g |
60 g |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
25 g |
25 g |
Náplň | |
250 g |
250 g |
50 ml |
50 ml |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Lemon Curd | |
25 g |
25 g |
šťáva ze dvou citrónů + kůra z 1 citrónu (druhá kůra je v tvarohu) 2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
Navrch | |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Vše smíchat a natlačit (vsypete a rukama utlapkáte, vytvoříte okraj) do koláčové formy... několikrát propíchnout a péct na 16O°C cca 2O-25 minut.
-
jedna vanička plnotučného tvarohu + trochu smetany 12% / mléka + 1 žloutek + trocha vanilky + citr kůra - vymíchat a nakydat na předpečený korpus, péct cca 1O minut na 16O°C
-
Ve vodní lázni rozpustit cca 1 cm ze čtvrtkila másla + šťáva ze dvou citrónů + kůra z 1 citrónu (druhá kůra je v tvarohu) + 1 PL erythritolu - až je to slité přidat 2 žloutky a vymíchat do zhoustnutí - opravdu se z toho udělá takový jakože puding - záleží na velikosti vajec a citrónů (3 - 1O minut). rozprostřít na vychladlý koláč a nechat vystydnout.
-
Ozdobíme - zde pouze jahody - fantazii se meze nekladou; příště je dám i pod tvaroh, aby to celé bylo šťavnatější.
Makronutrienty
23%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 887 kJ | 768 kJ |
Kalorická hodnota | 212 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,68 g
3,3 g |
6,64 g
2,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,768 SVJ | 0,664 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
6,21 g |
14,5 g
5,37 g |
Bílkoviny | 8,43 g | 7,29 g |
Sůl | 0,268 g | 0,232 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů