Zdravé mlsání! Dezert plný tvarohu a meruněk...
- 30m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
60 g |
60 g |
hladká mouka špaldová celozrnná 5 lžic |
5 lžic |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
500 g |
500 g |
300 ml |
300 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
16 kusů |
16 kusů |
30 g |
30 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšlehejte celá vejce s cukrem a špetkou soli do pěny (15 minut). Přidejte po lžičkách mouku a kakao, nakonec pomalu i roztopenou Lindku.
Pečte 10-12 minut na 170 st. na pečícím papíru.
-
Vyšlehejte 500g tvarohu měkkého s 300 ml mlékem a cukrem (2 PL březového cukru). Přidala jsem 10 g želatinu (postup vždy na obalu), kůru z 1/2 citrónu.
-
Krém navrstvěte na vychladlý korpus, který můžete pomazat meruňkovou marmeládou jako já, proložte meruňkami nakrájenými na kousičky. Postříkejte 30g čokolády Lind cik - cak. Nechte ztuhnout.
Makronutrienty
55%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 670 kJ | 844 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 202 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
7,3 g |
23,3 g
9,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 2,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,39 g
3,34 g |
9,31 g
4,21 g |
Bílkoviny | 7,6 g | 9,57 g |
Sůl | 0,296 g | 0,373 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů