Tvarohový chléb

Jídelní plán

Low carb chléb je osvědčený recept na nízkosacharidovou alternativu pečiva.

Tvarohový chléb

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 4 kusy
ocet jablečný 2 lžíce
tvaroh měkký, kostka 1 kus
vláknina bramborová 80 g
chia semínka 50 g
vláknina psyllium, jitrocelová 40 g
sůl 1 lžička
kmín drcený 3 lžičky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Vajíčka vyšleháme do pěny s octem. Přidáme tvaroh a pečlivě promícháme, aby byla směs co nejhladší a ideálně bez hrudek tvarohu. Poté smícháme suché ingredience a přidáme k mokré směsi. Pokud je těsto moc tuhé, že s ním nejde pracovat, přidáme trošičku vody. Mokrými dlaněmi vytvarujeme bochník a dáme jej na plech vyložený pečícím papírem. Bochník necháme asi 15 minut odpočinout. Pak nahoře uděláme pár zářezů a dáme péct. Pečeme zhruba 70 minut na 160°, pak zvýšíme teplotu na 180° a pečeme dalších 15 minut. Po vytažení z trouby necháme na mřížce vychladnout, aby chléb mohl i zespodu dýchat a nezapařil se.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů