Tvarohový chléb
Low carb chléb je osvědčený recept na nízkosacharidovou alternativu pečiva.
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
ocet jablečný | 2 lžíce |
tvaroh měkký, kostka | 1 kus |
vláknina bramborová | 80 g |
chia semínka | 50 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 40 g |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 3 lžičky |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. Vajíčka vyšleháme do pěny s octem. Přidáme tvaroh a pečlivě promícháme, aby byla směs co nejhladší a ideálně bez hrudek tvarohu. Poté smícháme suché ingredience a přidáme k mokré směsi. Pokud je těsto moc tuhé, že s ním nejde pracovat, přidáme trošičku vody. Mokrými dlaněmi vytvarujeme bochník a dáme jej na plech vyložený pečícím papírem. Bochník necháme asi 15 minut odpočinout. Pak nahoře uděláme pár zářezů a dáme péct. Pečeme zhruba 70 minut na 160°, pak zvýšíme teplotu na 180° a pečeme dalších 15 minut. Po vytažení z trouby necháme na mřížce vychladnout, aby chléb mohl i zespodu dýchat a nezapařil se.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů