Tvarohovo-limetkové suflé

Tvarohovo-limetkové suflé

Výborný, nakyslý lowcarb dezert či snídaně.

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s erythritolem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme nahladko. Pak ušleháme zvlášť bílky se špetkou soli na tuhý sníh, po lžicích zlehka vmícháváme do tvarohové hmoty. Mističky na suflé vymažeme máslem a vysypeme mletými mandlemi nebo kakaem, naplníme po okraj těstem a vložíme do vyhřáté trouby na plech s trochou vody. Pečeme na 170 st. asi půl hodiny.

  2. Mezitím si připravíme omáčku - do kastrůlku dáme plátek másla, rozehřejeme a přidáme 3 lžíce erythritolu , za stálého míchání uděláme karamel, jakmile začne hnědnout, vlijeme po troškách 2 vymačkané limetky i s trochou jemně nastrouhané kůry a pilně mícháme , nakonec přidáme 2-3 lžíce smetany a ještě chvilku na mírném ohni vaříme , tak minutku. Suflé při pečení vyběhne , ale chladnutím opět spadne , toho se nelekněte je to běžné. Polijte omáčkou a posypte kůrou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte