Výborný, nakyslý lowcarb dezert či snídaně.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Omáčka | |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s erythritolem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme nahladko. Pak ušleháme zvlášť bílky se špetkou soli na tuhý sníh, po lžicích zlehka vmícháváme do tvarohové hmoty. Mističky na suflé vymažeme máslem a vysypeme mletými mandlemi nebo kakaem, naplníme po okraj těstem a vložíme do vyhřáté trouby na plech s trochou vody. Pečeme na 170 st. asi půl hodiny.
-
Mezitím si připravíme omáčku - do kastrůlku dáme plátek másla, rozehřejeme a přidáme 3 lžíce erythritolu , za stálého míchání uděláme karamel, jakmile začne hnědnout, vlijeme po troškách 2 vymačkané limetky i s trochou jemně nastrouhané kůry a pilně mícháme , nakonec přidáme 2-3 lžíce smetany a ještě chvilku na mírném ohni vaříme , tak minutku. Suflé při pečení vyběhne , ale chladnutím opět spadne , toho se nelekněte je to běžné. Polijte omáčkou a posypte kůrou.
Makronutrienty
34%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 382 kJ | 1 480 kJ |
Kalorická hodnota | 91,3 kcal | 354 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,87 g
2,14 g |
26,6 g
8,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,687 SVJ | 2,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,18 g
1,94 g |
16,2 g
7,51 g |
Bílkoviny | 9,39 g | 36,4 g |
Sůl | 0,262 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů