Tvarohovo-kakaový dortík
Redukční -150 g porce na svačinku:
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký nízkotučný | 4 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 700 ml |
kakaový prášek, holandské kakao | 40 g |
želatinový ztužovač | 100 g |
cukr vanilkový | 2 kusy |
mandle | 100 g |
datle sušené | 150 g |
kokos sušený, strouhaný | 80 g |
maliny | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Datle, mandle a kokos rozmixujte na hmotu, kterou natlačte na dno formy.
-
Všechny tvarohy rozmixujte s 0,5 l mléka a cukrem. Směs rozdělte na 1/2 a 1/2do druhého dílu přidejte kakao a mixujte.
-
Nyní máme 1/2 světlý krém a 1/2 kakaový krém. Do 200 ml mléka, které lehce zahřejete rozmíchejte ztužovače. Směs rozdělte do obou krémů a nechte 30 minut vychladit. Nyní postupně po lžičkách vrstvěte na korpus. 1 lžíce bílého krému a 1 lžíce kakaového krému. Začnete ze středu. Krém se bude postupně ve vrstvách rozlévat po celé formě.
-
Nechte vychladit přes noc. Po odejmutí formy můžete okraje dortu posypat drcenymi oříšky, kokosem s kakaem..
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů