Tvarohovo-kakaový dortík

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Redukční -150 g porce na svačinku:

Tvarohovo-kakaový dortík

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
tvaroh měkký nízkotučný 4 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 700 ml
kakaový prášek, holandské kakao 40 g
želatinový ztužovač 100 g
cukr vanilkový 2 kusy
mandle 100 g
datle sušené 150 g
kokos sušený, strouhaný 80 g
maliny 1 hrst

Postup přípravy

  1. Datle, mandle a kokos rozmixujte na hmotu, kterou natlačte na dno formy.

  2. Všechny tvarohy rozmixujte s 0,5 l mléka a cukrem. Směs rozdělte na 1/2 a 1/2do druhého dílu přidejte kakao a mixujte.

  3. Nyní máme 1/2 světlý krém a 1/2 kakaový krém. Do 200 ml mléka, které lehce zahřejete rozmíchejte ztužovače. Směs rozdělte do obou krémů a nechte 30 minut vychladit. Nyní postupně po lžičkách vrstvěte na korpus. 1 lžíce bílého krému a 1 lžíce kakaového krému. Začnete ze středu. Krém se bude postupně ve vrstvách rozlévat po celé formě.

  4. Nechte vychladit přes noc. Po odejmutí formy můžete okraje dortu posypat drcenymi oříšky, kokosem s kakaem..

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů