Tvarohovo-kakaová bábovka nebo mufiny - LC
Toto nízkosacharidové těsto je takové univerzální a lze ho použít jako korpus na dorty, řezy, bábovky, mufiny…. bez kakaa i s kakaem.
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka odtučněná | 200 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
máslo čerstvé | 250 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
xylitol | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Žloutky oddělit od bílků a vyšleháme sníh. Vše kromě bílků spojíme ručním šlehačem, pokud je směs příliš hutná, přidáme po lžících horkou vodu. (2-3 lžíce) Směs nalijeme (nandáme) do zdobícího sáčku a plníme mufinové formy asi do tří čtvrtin. Nebo směsí naplníme menší formu na bábovku-pokud možno silikonovou.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a bábovku pečeme asi 40 minut na 170°C Mufiny pečeme cca 25-30 minut na 170°C. Nutno zkusit špejlí, zda se již těsto nelepí. POZOR-nenechte těsto v troubě příliš dlouho, bylo by pak vysušené a tvrdé.
-
Doporučuji jíst až druhý den, bábovka i mufiny jsou vláčnější... Dozdobit můžeme krémem z mascarpone, sladidla a šlehačky, nebo z tvarohu a šlehačky. (zelenou barvu docílíte přidáním špetky spiruliny nebo potravinářského barviva) Oboje se hodí skvěle. Na ozdobu přidejte i čerstvé ovoce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů