Tvarohovo-borůvkový koláč
Skvělý lowcarb dezert, plný letního ovoce. Další nápady naleznete i zde: https://www.instagram.com/p/ChWm4BPrE6h/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka z kešu ořechů | 50 g |
kokos sušený, strouhaný | 150 g |
máslo čerstvé | 150 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
borůvky | 250 g |
čekankový sirup | 10 g |
želatina | 10 g |
Postup přípravy
-
Vše si smícháme dohromady, namačkáme do formy (22 cm) a pečeme na 170 stupňů, do zezlatnutí (10-15 min).
-
Želatinu necháme nabobtnat dle návodu. Tvarohy si smícháme s čekankovým sirupem a rozdělíme na dvě půlky. Borůvky rozmixujeme do hladka a nalijeme do jedné části tvarohu. Pak do každé misky s tvarohem přidáme želatinu a zamícháme. Na střídačku to pak placáme na vychladlý korpus. Necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů