Skvělý lowcarb dezert, plný letního ovoce.
Další nápady naleznete i zde:
https://www.instagram.com/p/ChWm4BPrE6h/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 22 cm | |
---|---|
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vše si smícháme dohromady, namačkáme do formy (22 cm) a pečeme na 170 stupňů, do zezlatnutí (10-15 min).
-
Želatinu necháme nabobtnat dle návodu. Tvarohy si smícháme s čekankovým sirupem a rozdělíme na dvě půlky. Borůvky rozmixujeme do hladka a nalijeme do jedné části tvarohu. Pak do každé misky s tvarohem přidáme želatinu a zamícháme. Na střídačku to pak placáme na vychladlý korpus.
Necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
19%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 243 kJ | 1 108 kJ |
Kalorická hodnota | 297 kcal | 265 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,45 g
2,66 g |
7,54 g
2,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,845 SVJ | 0,754 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,1 g
17,7 g |
24,2 g
15,7 g |
Bílkoviny | 7,79 g | 6,94 g |
Sůl | 0,057 g | 0,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů