Tvarohové těsto na jemné francouzské palačinky

Jídelní plán

Tvarohové těsto na jemné francouzské palačinky

Tenhle recept je vynikající, ale zdravější variantou francouzských palačinek. Tvaroh v těstě dodá vláčnost i bílkoviny, palačinky jsou tenké, krásně se dělají a netrhají se.

Palačinky nejsou slazené, můžete je tedy použít pro sladkou i slanou variantu:)

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme, nejlépe vymixujeme v mixéru do hladkého těsta. Pro chuť a vůni můžeme přidat do těsta rum, trošičku citronové nebo limetkové kůry, kardamom.

    Smažíme na nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova. Pokud máte dobrou pánev, stačí použít trochu másla nebo oleje pouze před prvním smažením. Díky oleji v těstě se palačinky prakticky nelepí.

    Těsto ráda nechávám cca 20 minut odstát, ale není to vůbec nutné. Pokud je třeba, doředím vodou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte