Skvělý dezert či snídaně, plné bílkovin :)
Děkujeme Jitce Klusáčkové za tip :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Smíchat, navrch nasekané ořechy, vlít do zapékací misky, párkrát bouchnout o stůl kvůli odstranění případných bublin a péct v troubě 35 minut na 150 stupňů.
Nechat vychladnout. Pokud to tedy vydržíte.
Makronutrienty
16%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 747 kJ | 1 461 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 349 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,86 g
2,31 g |
9,49 g
4,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,486 SVJ | 0,949 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
5,11 g |
25,9 g
10 g |
Bílkoviny | 12 g | 23,4 g |
Sůl | 0,152 g | 0,296 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů