Skvělé domácí gnocchi plné bílkovin. Jednoduchý recept.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Do mísy dáme všechny suroviny - rozmačkáme vidličkou a smícháme do hladkého těsta. S těstem se krásně pracuje. Výslednou těstovou kouli necháme 15 až 20 minut odpočinout.
-
Na vymoučené podložce z těsta vyválíme válečky a nakrájíme na jednotlivé gnocchi.
-
Dáme vařit vodu se solí. Vytvarované gnocchi do ní nasypeme a vaříme, dokud nevyplavou.
Makronutrienty
55%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 704 kJ | 720 kJ |
Kalorická hodnota | 168 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,9 g
2,71 g |
21,4 g
2,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,09 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,86 g
1,41 g |
2,92 g
1,44 g |
Bílkoviny | 14,5 g | 14,8 g |
Sůl | 1,09 g | 1,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů