Tvarohová pizza - korpus

Jídelní plán

Pokud potřebujete omezit příjem sacharidů a přece jen si chcete pochutnat na vynikající pizze, tady je recept na odlehčenou variantu plnou bílkovin. Obložte ji dle své chuti:)

Tvarohová pizza - korpus

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
tvaroh měkký polotučný 250 g
hladká mouka špaldová 65 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
sůl 1 lžička
oregano, dobromysl sušená 0,5 lžičky
česnek sušený / granulovaný 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté vše smícháme. Lžící klademe na pečicí papír a rozprostřeme na požadovanou velikost korpusu. Koření je možné vynechat. Troubu rozhřejeme na 180°C. Nejdříve dáme cca na 20 minut předpéct samotný korpus, aby se dobře propekl. Poté přidáme oblohu a zapečeme dalších cca 10 - 15 minut dozlatova. Sama pizzu ráda peču ve formě na dort nebo ve větší pánvi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů