Tvarohová pizza - korpus
Pokud potřebujete omezit příjem sacharidů a přece jen si chcete pochutnat na vynikající pizze, tady je recept na odlehčenou variantu plnou bílkovin. Obložte ji dle své chuti:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
hladká mouka špaldová | 65 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
oregano, dobromysl sušená | 0,5 lžičky |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté vše smícháme. Lžící klademe na pečicí papír a rozprostřeme na požadovanou velikost korpusu. Koření je možné vynechat. Troubu rozhřejeme na 180°C. Nejdříve dáme cca na 20 minut předpéct samotný korpus, aby se dobře propekl. Poté přidáme oblohu a zapečeme dalších cca 10 - 15 minut dozlatova. Sama pizzu ráda peču ve formě na dort nebo ve větší pánvi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů