Tvarohová bublanina z pudinku a mandlí - co dům dal, bez lepku a laktózy
Účastní se soutěže: Grilovací sezóna
Recept je skoro 100 let starý a pořád funguje... ZÁKLADEM JE hooodně tvarohu, v tomto případě i bez laktózy, mleté mandle, dva pudinkové prášky a spoustu ovoce...BEZ LEPKU, LAKTÓZY.
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlaktózového tvarohu Madeta 500 g |
500 g |
3 kusy |
3 kusy |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
rozpuštěného tuku bez mléka Alsan apod. 80 g |
80 g |
30 g |
30 g |
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek 70 g |
70 g |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 60 g |
60 g |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny vyndáme na linku cca 2 hodiny před pečením, aby měly stejnou teplotu. Tvaroh vyšleháme se sladidlem, citrónovou kůrou a štávou, postupně zašleháme po jednom vejce, tak, aby se hmota nesrazila.
-
Přišleháme rozpuštěný a zchladlý tuk a nakonec mleté mandle smíchané s pudinkovým práškem, solí a kypřícím práškem. vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem poklademe ovocem, které zasypeme dle libosti a možností podrcenými sušenkami.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Až je koláč pevný a okraje zlaté. Upečený vyndáme na mřížku necháme 15 minut zchladnout a pak s pečícím papírem vyndáme z formy na mřížku a podáváme mírně vlahý nebo necháme úpně na mřížce je n s papírem vychladnout, aby ve formě nezvlhnul a nesrazil se.
Makronutrienty
61%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 818 kJ | 769 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 184 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,9 g
15,9 g |
21,5 g
15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,29 SVJ | 2,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,82 g
4,35 g |
8,3 g
4,09 g |
Bílkoviny | 5,88 g | 5,53 g |
Sůl | 1,39 g | 1,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů