Tvarohová bublanina z pudinku a mandlí - co dům dal, bez lepku a laktózy

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Tvarohová bublanina z pudinku a mandlí - co dům dal, bez lepku a laktózy

Recept je skoro 100 let starý a pořád funguje... ZÁKLADEM JE hooodně tvarohu, v tomto případě i bez laktózy, mleté mandle, dva pudinkové prášky a spoustu ovoce...BEZ LEPKU, LAKTÓZY.

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny vyndáme na linku cca 2 hodiny před pečením, aby měly stejnou teplotu. Tvaroh vyšleháme se sladidlem, citrónovou kůrou a štávou, postupně zašleháme po jednom vejce, tak, aby se hmota nesrazila.

  2. Přišleháme rozpuštěný a zchladlý tuk a nakonec mleté mandle smíchané s pudinkovým práškem, solí a kypřícím práškem. vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem poklademe ovocem, které zasypeme dle libosti a možností podrcenými sušenkami.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Až je koláč pevný a okraje zlaté. Upečený vyndáme na mřížku necháme 15 minut zchladnout a pak s pečícím papírem vyndáme z formy na mřížku a podáváme mírně vlahý nebo necháme úpně na mřížce je n s papírem vychladnout, aby ve formě nezvlhnul a nesrazil se.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte